Дават на съд мъж, пребил сестра си, гаджето й и майка си

Искал да ги нареже на парчета

Новини
15:23 - 02 Март 2021
1245
Дават на съд мъж, пребил сестра си, гаджето й и майка си

Софийска районна прокуратура предаде на съд мъж, който пребил сестра си и се заканил да я убие, а когато нейният приятел и майка й се опитали да я спасят - посегнал и на тях.

СРП е внесла в съда обвинителен акт срещу 35-годишния Г. Р. за закана с убийство на сестра му Е. Р.

На 16.12.2020 г., около 18 ч., пострадалата Е. Р., заедно с майка си - С. Р. и приятелят си - С. В. били в дома им в столичния ж.к. „Младост“ и разговаряли. В този момент при тях влязъл Г. Р. и започнал да крещи и да отправя обидни думи към сестра си Е. Р. След това той взел един кухненски нож и го метнал към сестра си, но не успял да я уцели и ножът паднал на пода. Ядосан, Г. Р. се доближил до сестра си и започнал да я блъска с ръце по тялото, а с краката си я ритал в  коленете. След това мъжът започнал да блъска тялото на сестра си в стената, да я обижда и да ѝ отправя закани за убийство, като ѝ казал: „Ще те убия“, „Ще умреш“, „Ще те нарежа на парчета“.

Майката на двамата се опитала да защити дъщеря си, но синът й посегнал и на нея - нанесъл удари по тялото й. В ситуацията се намесил и приятелят на сестра му, но развилнелият се мъж набил и него. През цялото време Г. Р. обиждал присъстващите и им отправял закани за саморазправа.

След случилото се Е. Р. и С. Р. позвънили на тел. 112. По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което е установено, че обвиняемият Г. Р. е многократно осъждан, спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои делото да продължи в съда.