Дават на съд наркозависим, убил приятелката си и скрил трупа в септична яма

Новини
15:29 - 21 Юли 2023
1569
Дават на съд наркозависим, убил приятелката си и скрил трупа в септична яма

Варненската окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу мъжа, който в началото на годината преби до смърт своята приятелка и скри тялото й в септична яма. 

39-годишният Иво  и жертвата Валентина (на снимката) имали връзка в продължение на около две години. Двамата употребявали наркотици, често се карали, разделяли се и пак се събирали. Често споровете им прераствали във физическо насилие от страна на мъжа. Срещу Иво имало издадена заповед за защита от домашно насилие, като му било забранено да приближава жената на по-малко от 200 метра. Въпреки това двамата продължили да имат контакти, като дори отново заживели заедно.

На 1 януари жената посетила своите родители, а в следващите дни близките й не успели да се свържат с нея. Те подали сигнал в полицията за изчезването й и при претърсване в къщата на Иво в местността Евксиноград тялото на Валентина било намерено в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Според съдебно-медицинската експертиза 32-годишната жена е починала от тежка гръдна травма, изразяваща се в повърхностно разкъсване на белия дроб, и множество фрактури на ребра. По тялото на Валентина е имало множество травматични увреждания, вероятно получени от побой.

Предстои делото срещу Иво да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд – Варна. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.