Дават на съд турски тираджия, убил мъж в катастрофа край Велико Търново

Общество
15:18 - 10 Януари 2024
1481
Дават на съд турски тираджия, убил мъж в катастрофа край Велико Търново

Окръжна прокуратура – Велико Търново предаде на съд шофьор на ТИР, нарушил правилата за движение, допуснал катастрофа и по непредпазливост причинил смъртта на един човек, предадоха от обвинението.

Внесен е обвинителен акт срещу 33-годишен турски гражданин, който при управление на товарен автомобил нарушил правилата за движение по пътищата и с това по непредпазливост причинил смъртта на 41-годишен мъж и телесни повреди на 56-годишна жена.

Обвинението срещу Ю.М. е за това, че на 08.11.2023 г., движейки се от сeло Самоводене към Велико Търново с влекач марка „Даф" и прикачено полуремарке, нарушил правилата за безопасно движениепо пътищата. Той превишил максимално допустимата за съответния пътен участък скорост на движение от 70 км/ч., като при условията на мокра настилка се движил със скорост от 83 км/ч.

Напуснал своята пътна лента, като полуремаркето навлязло в лентата за насрещно движение и предизвикал пътно-транспортно произшествие с движещия се срещу него лек автомобил „Тойота". При катастрофата починал П. П. – пътник в лекия автомобил, а на водача му К. Д. били причинени средни телесни повреди.

По искане на прокуратурата, Ю.М. е с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.