Дават на съд Веско Вълчинов, убил и разчленил тялото на свой приятел

Топ
17:37 - 29 Юли 2024
1653
Дават на съд Веско Вълчинов, убил и разчленил тялото на свой приятел

Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Веско Вълчинов, за това, че на 8 август 2023 г. в София умишлено е убил К. П. по особено мъчителен начин, след което е разчленил тялото му, съобщиха от прокуратурата.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Обвинението се доказва от показанията на 30 свидетели, множество експертизи, извършени от 23 вещи лица, от проведените огледи, следствени експерименти, претърсвания и изземвания, приобщените записи от камери, множество веществени доказателства, справки и други относими към делото доказателствени материали, посочват от прокуратурата.

Според обвинителния акт Вълчинов е бил приятел с жертвата, но е бил гневен, защото смятал, че е загубил пари заради К.П. Обвиняемият завел жертвата в дома си в центъра на столицата, където с метална гира ударил девет пъти в областта на челото и главата на К. П. , като така му била причинена несъвместима с живота тежка черепно-мозъчна травма.

От прокуратурата обясняват, че след убийството, обвиняемият излязъл, върнал се със свой приятел - Константин Суботинов, и започнал да разчленява трупа на жертвата.

Междувременно излизали, за да купят пособия за разчистване на местопрестъплението и изхвърляли части от трупа на убития. На сутринта Вълчинов и Суботинов изнесли от жилището общо пет чувала с останки, опаковани със стреч фолио и ги заровили на различни места в Природен парк Витоша. На различни места изхвърлили и ползваните от тях пособия, както и телефоните на убития.

Спрямо Суботинов са отделени материали и изпратени по компетентност на Софийска районна прокуратура с оглед данни за лично укривателство.