Давид Вия прекратява футболната си кариера

Легендарният испански нападател е голмайстор на испанския национален отбор с 59 гола в 98 мача

Спорт
12:06 - 13 Ноември 2019
1857
Давид Вия прекратява футболната си кариера

Легендарният испански нападател Давид Вия спира с футбола през декември. 37-годишният нападател на японския "Висел Кобе" ще довърши сезона със своя клуб, преди да се насочи към други занимания.

Вия е голмайстор на испанския национален отбор с 59 гола в 98 мача. С "Ла Фурия" той спечели европейското първенство през 2008 г. и става световен шампион през 2010 г.

"Мислех за това дълго време и стигнах до решението след разговори със семейството си и близките. Исках да се откажа от футбола преди той да се откаже от мен. След 19 години в професионалния футбол, реших да се откажа след края на настоящия сезон. Благодаря на всички отбори, треньори и съотборници, които ми позволиха да се наслаждавам на мечтана кариера. Благодаря на семейството ми, което винаги ме подкрепяше", заяви Вия, цитиран от Би Ти Ви.

На клубно ниво той носи екипите на "Спортинг" Хихон, "Сарагоса", "Валенсия", "Барселона", "Атлетико" Мадрид, "Ню Йорк Сити", "Мелбърн Сити" и "Висел Кобе".

Той е спечелил всички домашни трофеи в Испания, а освен това Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.