Даян Крюгер ще играе Марлене Дитрих

Сериалът ще се състои от пет епизода

Новини
17:20 - 15 Октомври 2022
2332
Даян Крюгер ще играе Марлене Дитрих

Звездата от „Гадни копилета“ и „Съкровището“ Даян Крюгер ще играе легендарната немска актриса и певица Марлене Дитрих в нов биографичен сериал, режисиран от Фатих Акин. Шоуто е продуцирано от Bombero International съвместно с известното немско филмово студио UFA. Сюжетът му се основава на мемоарите на дъщерята на певицата Мария Рива "Моята майка Марлене Дитрих". Сериалът ще се състои от пет епизода.

Крюгер пусна и кратко изявление относно участието си в сериала: „Благодарение на таланта на Фатих и способността му да докосне душата на всеки зрител, сигурна съм, че ще получим не просто сериал за иконата на 20-ти век Марлене Дитрих, но преди всичко един много интимен портрет на тази уникална жена, чийто възход се случва в най-мрачната епоха в човешката история. Нямам търпение да започнат снимките."

„Този ​​проект е най-голямото изпитание в живота ми. Марлене беше не само филмова звезда, но и жена в изгнание, немска имигрантка в САЩ, борец на съпротивата. Тя също е работила за UFA, така че съм много щастлив, че студиото участва в снимките“, заяви Фатих Акин.