Дъждът нe отказа хиляди да се забавляват на Spice Music Festival

Новини
09:18 - 04 Август 2024
2397
Дъждът нe отказа хиляди да се забавляват на Spice Music Festival

Силният, но продължителен дъжд и появилият се с него вятър не отказаха най-големите фенове, дошли да се забавляват още от самото начало на програмата във втория ден на Spice Music Festival 2024 и останали до почти 2 часа след полунощ, предава БТА.

В съботния ден програмата започна половин час по-късно с музикалните миксове на DJ Никита, който успя да подгрее събралото се множество за изпълненията на първия гост за вечерта David Tavare. 

Малко преди 20,00 ч. небето над Морска гара в Бургас бе вече тъмно от облаци, започнаха да се чуват гърмежи и се появи силен вятър. Това наложи сцената да бъде допълнително обезопасена. Започналият дъжд принуди голяма част от дошлите по-рано гости на фестивала да се разотидат. Във фестивалната зона местата за скриване от дъжда не бяха много, а малцина бяха подготвени с дъждобрани. За да продължат да се забавляват въпреки метеорологичните условия, някои импровизираха с налични шалове или найлони, а други се възползваха от предлаганите на място кърпи от щанда с мърчъндайз.

Излизането на първата звезда за вечерта британският продуцент Panjabi MC бе леко забавено, но изпълнението на един от най-големите му хитове Mundian To Bach Ke (Beware of the Boys) успя да приповдигне настроението на всички, които избраха да продължат да се забавляват под дъжда.

Забавянето бе бързо наваксано и германският музикален проект Captain Hollywood Project, станал известен през 90-те в евроденс и техно музиката, зарадва публиката с някои от най-големите си хитовете "More and More", "Only with You", "Flying High" и "All I Want".

Малко преди 22:00 ч. дъждът спря и районът на Морска гара започна отново осезаемо да се изпълва с повече посетители, които изпълниха плътно пространството пред сцената за изпълнението на шведския евроденс изпълнител Бо Мартин Ерик Ериксон, познат повече като E-Type. Той показа, че все още знае как да повдига настроението на публиката с познатите на всички "This Is the Way", "Angels Crying", "Life" и "Here I Go Again".

Около полунощ зад пулта бе вече и британският певец, музикант, композитор, продуцент и диджей Джон Нюман. Той съчета в сета си различни популярни свои и чужди песни, в чието създаване участва. Така под формата на диджей сет с вокали на живо гостите на Spice Music Festival се забавляваха и припяваха заедно с него на дебютния му сингъл от 2013 г. "Love Me Again", както и други песни от неговия първи албум "Tribute". Нюман неколкократно се качи върху основата на пулта, видимо въодушевен от енергията на публиката, която остана до почти 02:00 ч. след полунощ, за да чуе и последните в програмата Italobrothers.

Междувременно DJ Dian Solo подгряваше настроението през цялото време между изпълненията на гостите в основната програма с тематичен сет, който в периода около дъжда включваше и песни, посветени на точно такова време.