ДБ: ИТН тъпчат Конституцията

Решения за държавата не се взимат от кабеларката, предупредиха от десницата

Новини
09:57 - 12 Август 2021
3851
ДБ: ИТН тъпчат Конституцията

Да потъпчеш Конституцията, парламентаризма и отговорността към българските граждани и да поставиш парламента и държавата в патова ситуация, само защото не си получил всичко и веднага, е крайно безотговорно! Така десебарката и депутат от ДБ Цецка Бачкова коментира бягството на ИТН от пленарната зала при проекторешението за оттеглянето на Пламен Николов като проектопремиер. 

"Крайно безотговорно е и да напуснеш залата и да не гласуваш оттеглянето на собствения си кандидат, а да оставиш друг да ти оправя кашите, които си забъркал!

Ако в ИТН са свикнали всички решения да се взимат от дивана или от студиото на кабеларката, то вече е крайно време да се научат как функционира парламентарната демокрация. А ако нямат смелостта да защитят решенията си от парламентарната трибуна, какво правят изобщо в политиката?", пита Бачкова, а колежката й от Да, България Антоанета Цонева допълни, че такъв панаир не е виждала. 

"Химнът на ИТН е парчето “Няма такава държава”. А припевът е: "Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?" Време е да се събудим, наистина", призова заместничката на Христо Иванов.