ДБ към Фандъкова: Не вдигайте данъците , а данъчните оценки

Актуални новини
15:49 - 28 Ноември 2019
2131
ДБ към Фандъкова: Не вдигайте данъците, а данъчните оценки

Две стъпки в правилната посока и една, за която няма никакво оправдание, е направила Йорданка Фандъкова с предложението за увеличение на данъците за стари и мощни коли и върху сделки с имоти и автомобили, заяви районният кмет на "Средец" от Демократична България Трайчо Трайков на брифинг в централата на ДСБ.

Той уточни, че е необходима повече информация за това как ще се дават пари от събраните допълнителни приходи от СО, за да могат управниците по райони да реализират собствените си програми.

Позицията на ДБ е, че да се вдигне данък на принципа "Който цапа повече, да плаща повече" е правилно действие, което обаче се нуждае от дискусия и корекции. Но Обединението не само не подкрепя възмездният данък върху имоти да се вдигне от 2,5 на 3%, но и предлага той да се намали на 2 на сто. 

Председателят на групата на Демократична България в СОС Методи Лалов призова за обществен натиск, за да не бъде новият правилник, по който работи Столичният общински съвет "още от същото".

По отношение на предложените промени в ставките за данъка върху превозните средства "сините" смятат, че при увеличаване на ставките за едни категории следва да има намаление за други, така че да се получи неутрален резултат.