ДБ предлага социолог и активист на ДСБ за членове на ЦИК

Цветозар Томов и Любомир Георгиев са номинирани

Политика
12:24 - 05 Май 2021
2077
ДБ предлага социолог и активист на ДСБ за членове на ЦИК

Социологът Цветозар Томов и дългогодишният активист на ДСБ Любомир Георгиев ще са номинациите на "Демократична България" за нови членове на ЦИК. Това обяви пред журналисти шефът на депутатите от групата на ДБ Христо Иванов.

Имаме две места. Ще издигнем Цветозар  Томов - известен социолог, човек, който е бил в ЦИК, ползва се с известно доверие от гражданското общество. И Любомир Георгиев, който също е дългогодишен активист на ДСБ, математик, експерт, макар да не е бил в ЦИК, коментира Иванов.

Важно е в следващата кампания да дадем отговор какво управление си представяме. В миналата кампания си говорехме за това какво управление не искаме, махнахме ГЕРБ. Бяхме готови да подкрепим ново управление. Намираме се в разместване на политическите пластове и не може да се каже, че резултатите ще са същите. Българската политическа система се променя, всички играчи разбират, че така не може повече. За съжаление много от тях искат да мимикрират и по някакъв начин да оцелеят по старо му, затова се стига до тези избори, категоричен бе Иванов по отношение на предсрочния вот.

Факт е, че бяхме принудени от политически реалности, измененията в Изборния кодекс да минат твърде бързо. Не мога да кажа, че съм доволен от този законодателен подход. Той беше принудителен и голяма част от него ще наложи в следващия парламент много по-голяма реформа, коментира Иванов.

Снимка: Агнес Методиева