ДБ предложи без ограничения за бизнеса срещу достатъчно ваксинирани

Актуални новини
12:48 - 23 Ноември 2021
2067
ДБ предложи без ограничения за бизнеса срещу достатъчно ваксинирани

Да отпаднат ограниченията за бизнеса, но срещу достатъчен брой ваксинирани, предложиха в сферата "Икономика" от "Демократична България" по време на коалиционните преговори.

Според Георги Ганев това е постижимо до края на първото тримесечие на следващата година. "Което по наши сметки означава да се удвои темпът на ваксиниране от 20 000 на 40 000 човека на ден, тоест да се отиде към над 200 000 на седмица", обяви той.

От "Демократична България" предлагат още преструктуриране на държавните предприятия.

Представителите на "Има такъв народ" предложиха да отпаднат делигираните бюджети в системата на образованието и да се преразгледат квотите във висшите учебни заведения.

От БСП отново заявиха, че имат готова визия за икономическата политика, която цели икономика на знанието и на високата добавеа стойост. "Винаги сме били водени от желанието за икономически растеж, увеличаване на доходите на българските граждани, както и нов подход за иновации и интегриране на образованието с икономиката, науката и технологиите, насърчаване на инвестициите, борба с корлупцията, подкрепа за малкия и средния бизнес и ефективно управление на държавните дружества.", обяви Димитър Данчев.