ДБ свири митинги срещу руската агресия

Ивайло Мирчев обяви точките за старт на шествията

Политика
16:06 - 23 Февруари 2023
2396
ДБ свири митинги срещу руската агресия

На 24 февруари се навършва една година от началото на варварската война на Русия срещу Украйна. Призоваваме симпатизантите на Демократична България и всички честни българи да се включат в петък митингите-шествия срещу руската агресия и в подкрепа на смелия украински народ. Те са организирани от украинската общност и българските ѝ приятели в София, Пловдив, Велико Търново, Варна, Бургас и Русе под надслов “Не на руzкия терор! България е с Украйна”, написа кандидат-депутатът и бивш народен избраник от ДБ Ивайло Мирчев. 

"Тази война погуби и осакати стотици хиляди хора, разруши домовете и прокуди от страната им милиони. Ние заклеймяваме руската агресия от първия ѝ ден и полагаме всички усилия като политическа формация българската държава да оказва военна и хуманитарна помощ на Украйна.
Ние сме спирачката пред многобройната пета колона на Кремъл у нас. Ние и нашите поддръжници участвахме в многобройни дарителски и доброволчески акции в подкрепа на изстрадалия украински народ.

Подкрепата ни за Украйна ще продължи до самия край на войната. Вярваме в подебадата над агресора. Убедени сме, че единственият справедлив изход от войната е той да напусне територията на Украйна, а военопрестъпниците да бъдат изправени пред международен трибунал.
Нека в петък да покажем солидарността си с Украйна и да защитим мястото на България сред цивилизованите страни. Не на руzкия терор! България е с Украйна!", допълни той. 

Ето ги и сборните пунктове:

- София - 19 ч. пред президентството
- Пловдив - 18 ч. църквата “Св. Богородица” в Стария град
- Велико Търново - 17,30 ч. пред общината
- Бургас - 17,30 ч. пред общината
На 25 февруари, събота:
- Варна - 14 ч. пред общината