ДБ за военния министър: Тежко неадекватен

Ивайло Мирчев мълчи за искането за оставка на Янев

Политика
11:51 - 26 Февруари 2022
4569
ДБ за военния министър: Тежко неадекватен

Депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев е притеснен от тежката неадекватност на министъра на отбраната Стефан Янев по темата войната в Украйна.

Пред БНТ Мирчев изрази притеснението си, но въпреки това увери, че в коалицията няма напрежение и разнобой. Въобще не става дума за падане на правителството, коалицията е стабилна и членовете й нямат никакви сериозни различия, уточни той и постави отлична оценка на премиера Кирил Петков.

"Господин Янев в първия ден след започването на война в Украйна беше според нас леко объркан в оценките си и в това какви термини трябва да се използват. Ние сме притеснени от тежката неадекватност на министъра на отбраната, не мисля, че трябва да се държи по този начин, когато целият свят е във война с тежкия диктатор", коментира Мирчев.

Той е притеснен, че Стефан Янев не е разбрал, че в Украйна има война и му е трудно да стигне до този момент. Като генерал от българската армия и български офицер не може да използва думите на президента Владимир Путин. Това не е нормално да се случва в България, разкритикува Мирчев.