Де Ниро разорен от коронавируса

Кризата удари хотели и ресторанти, в които актьорът има дял

Новини
20:28 - 10 Юли 2020
1796
Де Ниро разорен от коронавируса

Коронаепидемията е на път да разори легендата Робърт де Ниро. Актьорът е претърпял сериозни финансови загуби заради наложилото се затваряне на веригата ресторанти „Nobu“ и хотел „Greenwich“, в които той има дял, съобщава „Ню Йорк Мегазин“.

76-годишният ирландски актьор бе покосен и от искането след развода с бившата му съпруга Грейс Хайтауър да възстанови месечната вноска в кредитната ѝ карта от $50 000 на $100 000. Де Ниро беше намалил лимита поради несигурната ситуация с ресторанта.

Адвокатите на Хайтауър заявиха, че изслушването е свикано не само поради „несправедливото“ намаляване на вноската, но и след като актьорът изгонил бившата си съпруга и техните деца (Хелън, на 8 и Елиът, на 21 години) от дома си в Ню Йорк.

„Пейдж Сикс“ съобщава, че „Nobu“ е загубил 3 милиона долара през април и още 1,87 милиона долара през май. След това Де Ниро трябвало да плати на инвеститорите 500 000 долара като част от капиталово вложение, което той взел назаем от бизнес партньори, тъй като „нямал пари“.

Според бракоразводното споразумение, Де Ниро трябва да плаща на Хайтауър 1 милион долара всяка година, ако печели 15 милиона долара или повече, с възможност за промяна на плащанията, ако доходът му намалее.

По думите на адвокатът му, Де Ниро е намалил разходите си "драстично".

Засега съдията на Върховния съд в Манхатън Матю Купър разреши на Де Ниро да се придържа към кредитния лимит от 50 000 долара, но той трябва да плати на бившата си съпруга 75 000 долара, за да може тя да намери дом за себе си и двете им деца.