Дебела, мургава и на 40: Това ли е "Мис Германия"?

Апаме впечатли журито както с чара си, така и с чувството си за хумор

Шоу
17:30 - 27 Февруари 2024
8109
Дебела, мургава и на 40: Това ли е "Мис Германия"?

В Германия първият конкурс за красота без възрастови ограничения вече е факт. Организаторите вярват, че с въведената реформа в конкурсната си програма за красавици, могат да дадат стимул и на другите страни по света. А резултатът изуми всички и разбуни духовете в мрежата.

Промените веднага рефлектираха и върху избора на тазгодишната Мис Германия - Апаме Шенауер. 39-годишната красавица е родена в Иран, но още като дете се мести със семейството си в Германия. Апаме получава добро образование и работи като архитект.

Трябва да се отбележи, че дамата се отличава с ориенталски външен вид - Шенауер смята афро прическата си за своя запазена марка и не иска да я промени. Красавицата обаче спечели не благодарение на образованието си или на ефектния си външен вид. Апаме впечатли журито както с чара си, така и с чувството си за хумор. Последното окончателно наклони везните в нейна полза и тя се превърна в любимка както за журито, така и за публиката.

Не липсваха и коментари, засягащи и нейната възраст и по-женствените ѝ форми на тялото. „Наистина ли нямаше германка, която да изберат?“, „Тя е дебела“, коментират недоволни потребители в социалните мрежи. Негативните отзиви обаче не разстроиха Апаме, отбелязват чуждите медии. Тя е сигурна, че в 21 век титлата кралица на красотата не трябва да принадлежи само на момичета до определена възраст и да зависи и от други ограничения, отнасящи се до формата и расата.