Дебилният смях на публиката побърквал Фийби от "Приятели"

Лиса Кудроу мрази и сцените във фонтана, с които започва сериалът

Шоу
15:33 - 04 Август 2024
1816
Дебилният смях на публиката побърквал Фийби от "Приятели"

Съществуват сериали, които имат ярко присъствие в живота ни. Вълнуваме се заедно с героите в тях, преживяваме техните радости и тъги и смятаме, че ако за нас всичко е върхът, то и за участниците е същото.

Вероятно няма човек, който да не се е потопил в атмосферата на "Приятели". Моника, Рейчъл, Фийби, Чандлър, Рос и Джоуи са ни разсмивали до сълзи. Всеки един от тях притежава своя актьорски колорит, допълва останалите и всички се превръщат в едно цяло, което променя представата ни за приятелството и човешките взаимоотношения, съобщи dir.

Интересна е ролята на актрисата Лиса Кудроу, която ни кара да се усмихваме широко още по време на излъчването на първия епизод и с всеки гордо изпят фалшив тон в изпълнението на "Smelly cat". Тя притежава огромния потенциал да вдъхновява и изненадва.

Американката, която на 30 юли навърши 62 години, наскоро сподели в подкаст, че всъщност едно от нещата, които не са й допадали в сериала, е бил смехът на публиката. По нейни думи "това отнемало прекалено дълго време и било прекалено драматично".

Кудроу влиза в ролята на Фийби Бъфей за цели 10 сезона на ситкома и тя й донася шест номинации за награда "Еми" и една победа за най-добра поддържаща актриса в комедиен сериал.

Но кой да предположи, че именно забавната и почти винаги усмихната Фийби не си пада по смеха на публиката?

"Твърде дълго се смееха. Не всички реплики или ситуации бяха прекалено смешни", разказва тя пред водещия в подкаста. "Често им хвърлях погледи, с които се опитвах да ги накарам да спрат, дразнех се", допълва.

Тя е на мнение, че едно телевизионно шоу не е подходящо за студийна аудитория, а по-скоро за зрителите у дома. "Ние служим на тях. Ако беше сценична пиеса, да, ще разбера, нека хората се смеят колкото си искат. Но това, което направихме в "Приятели" не беше." Кудроу обяснява, че в много от случаите й се е налагало да реагира по спонтанен начин докато чака емоцията на публиката да притихне, за да продължи със сцената си.

В хода на разговора тя разкрива и още неща от "кухнята" на култовия сериал, който в продължение на две десетилетия радва малки и големи.

"Отнемаше ни около шест-осем часа да заснемем половинчасов епизод. От продукцията правеха много дубли на сцените. Имаше случаи, в които публиката спираше да се смее точно, когато най-много се изискваше това от нея."

Лиса споделя, че това до известна степен е изнервяло сценаристите, които се влияели изключително много от публиката и нейното мнение винаги било издигано на пиедестал. "Когато публиката спираше да смее, сценаристите автоматично казваха, че конкретна реплика или сцена не струва и я заменяха", казва Лиса.

Нейната колежка и най-добра приятелка в сериала, Дженифър Анистън, която се въплъщава в ролята на Рейчъл Грийн, също потвърждава, че Кудроу "се дразнила на смеха".

В разговор за изданието Variety Джен обяснява: "Често я виждах напрегната. Много случаи сме имали, в които се е обръщала към мен с поглед и зов за помощ да реагирам по някакъв начин." Анистън доразвива мнението си, като допълва, че по този начин били прекъсвани и не са имали възможност да продължат с репликите си. Но все пак: "Бог да ги благослови, те бяха толкова развълнувани, че са там, че понякога смехът им просто беше по-дълъг, отколкото биха се смяли на нещо друго."

Кудроу и Анистън се снимат в сериала "Приятели" между 1994 и 2004 г. и оттогава са изключително близки приятелки. Редовно се срещат и се подкрепят по време на важни събития - като например по време на церемонията на тяхната близка колежка Кортни Кокс, която се сдобива със звезда на Холивудската алея на славата през 2023 г.

Впрочем не само това не харесва Лиса в идеята, която стои зад "Приятели". Тя разкрива още, че освен смехът, има и още нещо, което я е изкарало извън равновесие - началните снимки на сериала. На тях Приятелите танцуват около и във фонтан. По нейни думи, когато дошла частта да скачат в него, е почувствала истински ужас, тъй като водата била леденостудена. "Беше кошмар. Снимките тогава се случиха много късно през нощта, водата във фонтана бе изключително студена, а ние трябваше да скачаме в нея и да се усмихваме." По нейни думи са направили цели 500 дубъла на тази сцена.