Дебора за Георги: Той за мен не съществува , няма го

Момичето все още не е говорило пред съда, изчаква разпитите на останалите свидетели

Общество
11:00 - 03 Юни 2024
1766
Дебора за Георги: Той за мен не съществува, няма го

Все едно няма човек пред мен, той не съществува. 

С тези думи 19-годишната Дебора Михайлова обясни как се чувства спрямо обвинения за малтретирането ѝ Георги Георгиев. Момичето дойде в Пловдивския районен съд, за са чуе втората част от свидетелите по делото му. 

Случаят с Георги и Дебора избухна миналото лято, когато стана известно, че на момичето са били направени 400 шева, след като е било нарязано с макетно ножче. Историята на Михайлова провокира серия от протести. Хиляди хора излязоха в цялата страна, за да поискат справедливост за нея и другите жертви на домашно насилие. 

Георги Георгиев се сдоби с 3 обвинения. Според прокуратурата от април м.г. до 25 юни в Стара Загора и Казанлък той се е заканвал да убие Дебора Михайлова. Второто е за принуда, защото на 26 юни 2023 г. остригал част от косата ѝ, като я ударил с юмрук в лицето. Мъжът е привлечен към наказателна отговорност и за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда. Според обвинението той причинил на момичето 18 порезни рани с макетен нож и черепно-мозъчна травма, изразяваща се в събиране на кръв под паяженовидната обвивка на мозъка, мозъчен оток и контузия. Заради травмите си 18-годишната тогава Дебора била с временна опасност на живота.

На предишното заседание в петък са били разпитани 5 от предвидените 10 свидетели, за днес отново са призовани десетима. Процесът тече при закрити врати заради опасността от разгласяване на лични данни. По думите на Дебора всичко е минало по план миналата седмица. “Единственото, което очаквам, е справедливост. Истината и друго не”, каза 19-годишното момиче. Михайлова все още не е дала показания, въпреки че беше първа в списъка, защото изчаква първо останалите свидетели. 

Прокурор Ивелина Косева отказа да коментира какво са казали разпитаните дотук, нито да каже дали те подкрепят обвинителната теза.