Деца крадат автомобили

Новини
11:29 - 26 Април 2023
1682
Деца крадат автомобили

Малолетни са задържани за кражба на автомобили в Шумени, нформират от Областната дирекция на МВР. За открадната кола е съобщил 45-годишен мъж в шуменската полиция.

Сигналът е подаден на 2 април сутринта. Пострадалият е заявил, че автомобилът му е бил паркиран в гараж на ул.“Първа“ в града. Два дни по-късно колата е била намерена изоставена близо до дома на потърпевшия. На 22 срещу 23 април неизвестни са извършили кражба за втори път на Аудито от ул.“ Първа“. 

За кражба на "Опел" от ул.“ Трета“ в Шумен на 19 април е съобщил и 74-годишен собственик. Колата е била намерен паркирана на ул. “Македония“, със счупено задно стъкло, без липси. 

Няколко дни след първия случай, криминалисти тръгват по дирите на трима непълнолетни шуменци. Полицаите са установили, че именно децата са откраднали колите. Заловените са посочили мястото, на което скрили откраднатото за втори път „Ауди“. Те са го оставили зад бивше стрелбище на ул. “Пловдив“. 

Извършителите на кражбите са на 13, 14 и 15 години. Те са направили самопризнания. Пред полицейските служители са обяснили, че отнемали автомобилите, за да ги карат. Работата по документиране на престъпленията продължава под ръководството на Районна прокуратура - Шумен.