Деца протестират срещу войната по пътищата (СНИМКИ)

Общество
16:46 - 05 Юни 2023
1433
Деца протестират срещу войната по пътищата (СНИМКИ)

С мълчалив детски протест срещу войната по пътищата във великотърновското село Ресен започна общинската лятна кампания „Пази детето на пътя“.

Децата от основното училище в село Ресен излязоха на протест поскаха от шофьорите да спазват правилата за пътна безопасност.

„Протестът е хората да внимават с децата на улицата и да не употребяват алкохол, когато пътуват. Протестът е шофьорите да опазват детския живот и да не използват дроги или алкохол“.

В центъра на Ресен беше открита площадка за пътна безопасност, на която децата от община Велико Търново през лятото ще работят с полицаите, поясни главен инспектор Веселин Райков, началник на Районното управление на полицията.

„В община Велико Търново има изградени 21 центъра за детска превенция, които периодично, по график ще идват на тази площадка и на другата в село Балван и заедно с полицейските служители ще имат занимания – пътните знаци, безопасността на движението ще бъдат обяснявани конкретно от пътните полицаи“.

Децата също трябва да спазват правилата за пътна безопасност, когато карат колелетата и тротинетките си:

„Да се оглеждаме, да караме бавно, да караме от дясната страна. Ние трябва всичко да направим, шофьорите не може да ни опазят, всичко зависи от нас“.