Децата на Ален Делон си делят 300 милиона евро

Дъщерята на покойния актьор ще получи половината от наследството, двамата ѝ братя - по 25%

Новини
14:10 - 09 Септември 2024
2624
Децата на Ален Делон си делят 300 милиона евро

Завещанието на големия френски актьор и режисьор Ален Делон е било предадено на децата му, съобщи френското издание Figaro.

Твърди се, че близо три седмици след смъртта на актьора документът, състоящ се от четири страници, е изпратен на най-големия син Антони, по-малкия син Ален-Фабиен и дъщерята Анушка с препоръчана поща от Швейцария. Според швейцарското законодателство наследниците имат едномесечен срок да оспорят завещанието, ако желаят, пише в. Сега.

Общата сума на наследството, оставено от актьора, се оценява на 300 милиона евро. Според волята на Делон Анушка ще получи 50 процента от имуществото, а синовете му ще получат по 25 процента от него.

Завещанието е било изпратено от нотариуса на Ален Делон до наследниците му миналия петък.

Документът, посочващ разпределението на наследството между трите деца на Ален Делон, и бил изпратен и до другите двама изпълнители на завещанието – освен нотариуса, до адвоката на актьора Кристоф Айела, както и на управителя на неговите активи. Ако желаят, сега изпълнителите на завещанието имат 14 дни срок да се оттеглят от възложените им функции.

През януари, в дълго интервю за Cnews, най-големият син Антони беше казал: „Бих искал да започна с гасенето на пожара, защото от всички тези истории за пари, за наследство ми се гади… Не искам да ни свързват със случаите Джони и Бетанкур (певеца Джони Холидей и собственичката на козметичния гигант „Л`Ореал“ Лилиан Бетанкур, около чието наследство са се водели съдебни битки – б.р.). Искам да кажа истината. Искам да кажа защо днес се разделяме. Наследството е уредено, няма проблеми с парите“.

Първородният син Антони Делон току-що бе завел дело срещу своята полусестра Анушка, като и двамата твърдяха, че става дума за това къде и какви грижи да полагат за болния си баща: Антони и най-малкият Ален-Фабиен настояваха той да остане в имението си в Души, във Франция, каквото е било и неговото лично желание за края на живота му, докато Анушка Делон искаше да го лекува в Швейцария, където тя живее.

„Сестра ми има 50% от наследството на баща ни, докато Ален-Фабиен и аз имаме по 25%. Няма конфликт, няма война за наследството“, категорично посочи тогава той.

По-късно и Ален-Фабиен Делон обвини сестра си Анушка, че злоупотребява с уязвимото положение на баща им и заведе дело срещу нея. Според малкия син на актьора сестра му, възползвайки се от лошото здравословно състояние на Делон, се е опитала да го въведе в заблуждение относно ситуацията.