Децата в Пазарджик ще учат китайски

Актуални новини
10:47 - 09 Ноември 2019
1559
Децата в Пазарджик ще учат китайски

Ученици от Начално училище „Васил Друмев“ започнаха обучение по китайски език. Проектът е пилотен за училището, което е първото в Пазарджишка област, решило да въведе в извънучебната програма изучаването на китайски език.

Преподавател на учениците от 3 и 4 класове е Таня Попова, която е магистър по английска и китайска филология и е една от малкото преподаватели в региона.

В училището през настоящата учебна година са сформирани две групи, като идеята е, поради големия интерес, в бъдеще да бъдат обхванати по-голям брой ученици.

„Китайският език е труден, но много интересен. Децата ще го изучават по интерактивен и забавен начин. Това е език на интонацията и на добрата памет и изучаването му е свързано и с начина на мислене“, коментира старта на обучението Таня Попова.

Китайският език е част от сино-тибетското езиково семейство или познато и като тайско езиково семейство и се говори от повече от 1.2 милиарда души по света. Една от най-бързо развиващите се икономики е именно китайската. Това превръща китайският език в един от най-привлекателните езици за изучаване. Факт е, че възможностите и перспективите, които се откриват пред всеки говорещ китайски език, нарастват във времето.