Дедо Рупърт Мърдок се жени за 5-и път на 92

Актуални новини
17:27 - 20 Март 2023
3125
Дедо Рупърт Мърдок се жени за 5-и път на 92

Милиардерът Рупърт Мърдок се е сгодил за пети път и през лятото ще се ожени за 66-годишната Ан Лесли Смит, с която се е запозна през септември 2022 г. Той е на 92 години и лично съобщи новината в интервю за таблоида New York Post, който медийната му империя притежава.

"И двамата с нетърпение очакваме да прекараме втората половина от живота си заедно", допълва Мърдок.

"Бях много нервен. Страхувах се да се влюбя - но знаех, че това ще е ми е за последно. По-добре да бъде последното. Щастлив съм", коментира той за новата си годеница, чийто покоен от 14 години съпруг беше Честър Смит, кънтри певец, както и изпълнителен директор на радио- и телевизионни канали на испански език.

Мърдок има шест деца от първите си три брака:

Прудънс Маклауд с първата си съпруга Патриша Букър

Елизабет и синовете Лаклан и Джеймс с втората му съпруга Анна Ман

Грейс и Клоуи - от третата си съпруга Уенди Денг.

Четвъртата съпруга на Мърдок беше бившият супермодел Джери Хол, с която той се раздели миналата година.

Смит каза пред New York Post, че говори "езика на Рупърт". "Ние споделяме едни и същи вярвания. И за двама ни това е дар от Бог", допълни тя. Преди Честър Смит има брак в семейство Хънтингтън, железопътни бизнесмени от Сан Франциско.

Новият брак едва ли ще промени структурата на собствеността на компаниите, в които той държи дялове, включително Fox Corp. (притежаваща американската телевизия Fox News Channel) и News Corp. Мърдок контролира News Corp и Fox Corp чрез базиран в Рино, щата Невада, семеен тръст, който държи приблизително 40% дял в акциите с право на глас на всяка компания.