Дейвид Бодил към роднините си на Острова: Следващият път, в който ще ме видите, ще бъда в черен чувал

Заловеният у нас британец по подозрения за терористична дейност се е сбогувал с близките си на Острова още през ноември

Крими
17:14 - 11 Януари 2023
3366
Дейвид Бодил към роднините си на Острова: Следващият път, в който ще ме видите, ще бъда в черен чувал

Британският терорист, заловен у нас в село Любеново, Никополско, се е сбогувал с роднините си на Острова още през ноември, сочи проверка на Lupa.bg в профила му в социалната мрежа. В края на 2022 г. той е обявил на приятели и роднини, че следващият път, в който ще могат да го зърнат, той ще е обвит в черен чувал и няма начин да се завърне повече в родината си. 

И разкрива, че от известно време бил наясно с действията на британските власти - да го обвинят за нещо, което не е извършил и което изобщо не би трябвало да се квалифицира като престъпление според него. За това обаче бил сигурен, че попадне ли в ръцете на кралския съд, щял да му бъде определена присъда от доста години в затвора. Затова и предпочитал да умре в чуждата държава - България. 

"Искам да знаете, че вече съм белгец и никога повече няма да се завърна, не и жив. Съжалявам, че няма да ме видите повече. Полицията е решена да ме обвини за несъществуващо престъпление. Което изобщо не е и престъпление. Ако се завърна във Великобритания, ще прекарам много години в затвора. Предпочитам да умра в чужда държава, отколкото да изкарам живота си в пандиза, само за да почеша егото на някои следователи.

Въпреки че не съм особено изненадан, тъй като знам от известно време, че властите във Великобритания не зачитат нито правата, нито свободите на своите граждани. В същото време и призовават други страни да го правят. Това е лицемерие. Така че, да, следващият път, в който ще ме видите, ще бъда в трупен чувал. Ще ми липсвате всички, или поне вие, истинските ми приятели. Успех в живота. Майната му на британското правителство, горете в ада, п****!", пише Бодил. 

Единствената реакция, която получава, е от негова позната на име Тейс Матюс, която го пита дали е добре, но той така и не отговаря.