Делфини плуват във Венеция

Диви животни изпълниха празните градове по света

Мистика
14:39 - 05 Април 2020
5356
Делфини плуват във Венеция

В историческия център на Рим диви животни и птици се появяват по опразнените от туристи улици и площади, съобщава италианския вестник La Repubblica. „Няма хора сред древните римски руини, но има лисици, диви прасета, зайци, таралежи“, отбелязва изданието.

Оказа се, че в гъсталаците на Палатинския хълм дивите жители са привлечени от липсата на хора и отрови, като намират удобен подслон и храна поради близостта на града. Сред птиците на върха на хълма живеят фазани, папагали, кълвачи. От насекомите се отбелязва необикновено увеличаване на дивите пчели.

По улиците на Рим е видян глиган, а във фонтаните - диви патици. Глигани са снимани и в центъра на Барселона. В Полша и Япония стада елени и сърни се разхождат в опразнените селища, а водата в каналите на Венеция се е изчистила дотолкова, че в нея вече плуват делфини, отбелязват италиански медии.

Препълненият преди време с туристи площад Навона днес е тревясал и пуст, за което свидетелства това видео на La Repubblica: https://video.repubblica.it/dossier/coronavirus-wuhan-2020/coronavirus-niente-turisti-in-piazza-navona-tra-i-sampietrini-cresce-l-erba/357419/357979