Делим Млечния път с 36 разумни цивилизации

Разстоянието до тях е поне 17 хил. светлинни години, смятат британски учени

Мистика
13:00 - 16 Юни 2020
3686
Делим Млечния път с 36 разумни цивилизации

Британски учени предполагат, че до 36 извънземни интелигентни цивилизации могат да съществуват в нашата галактика Млечен път. Изследователите все още нямат преки доказателства за съществуването на интелигентен живот извън нашата планета, но проучване в Нотингамския университет показва колко цивилизации трябва да се търсят.

Интелигентният живот на далечни планети ще се развива по абсолютно същия начин, както на Земята, се отбелязва в информацията на британските медии. Ако цивилизацията е в състояние да изпраща радиосигнали в космоса, тогава според учените това се смята за разумно.

Професор Кристофър Конселис е убеден, че в нашата галактика могат да съществуват няколко десетки активни цивилизации, ако се предполага, че животът на далечни планети е отнел поне 5 милиарда години, като на Земята. Авторите на изследването смятат, че разстоянието до интелигентните цивилизации е поне 17 хиляди светлинни години.

Неотдавна основателят на SpaceX Илън Мъск обяви, че е безполезно да се търси интелигентен живот в нашата галактика, защото такъв не съществува. Според Мъск хората са единствените интелигентни същества Млечния път.