Дело за убийство на митничар пред финал

Георги Дребчев беше разстрелян пред дома си в жк. "Тракия“ на 13 юни 1999 г.

Новини
16:08 - 18 Октомври 2019
4345
Дело за убийство на митничар пред финал

Легендарното дело за убийството на митничаря Георги Дребчев, който беше разстрелян пред дома си в жк. "Тракия“ на 13 юни 1999 г., e към своя край, пише Plovdiv24.bg.

Процесът стартира наново в пловдивския апелативен съд, след като килърът Божидар Атанасов подаде жалба до ВКС. Според държавното обвинение мократа поръчка е била на правена от вече покойния кмет на град Съединение Евгени Маринчешки. През 1999 година той още не бил част от властта, а имал транспортна фирма, чрез която пренасял малки пратки с дрога. Помагал му другият подсъдим по делото – Иван Карабелов.

Безопасното преминаване на тировете осигурявал Дребчев. В един момент митничарят се усъмнил, че не получава достатъчно пари за услугата и свил малка част от наркотиците. Не пожелал да ги върне и затова по заръка на Маринчешки, Карабелов го поръчал на Божидар Атанасов. Дребчев беше екзекутиран пред дома си с един куршум в гърба.

Днес пред апелативните магистрати бяха говориха последните призовани свидетели. Те бяха разпитани при закрити врати. Бяха разгледани поисканите от Атанасов справки за доставки от митницата до фирмите на Маринчешки, но според магистратите няма данни за подобни пратки.

Предстоят пледоариите на представителите на държавното обвинение и адвокатите на подсъдимите, след което присъдата ще бъде готова в законовия срок.