Дело за убийство с френски ключ

Новини
13:55 - 20 Януари 2022
1639
Дело за убийство с френски ключ

Разпоредително заседание по наказателно дело от общ характер срещу 56-годишен от Бургас, обвинен в убийство по особено мъчителен начин, проведе днес Окръжен съд-Хасково.

Подсъдимият П.Ц.П., на 56 г., от Бургас е обвинен за това, че на 26.06.2020 г. в  Димитровград, с особена жестокост – чрез продължително нанасяне на множество силни удари с тъп предмет – френски ключ в областта на тялото и крайниците, причинил множествена травма и умишлено умъртвил Д.Т.Т., по особено мъчителен за нея начин. За престъплението Наказателния кодекс предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години , доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

След  като даде ход на делото и изслуша становищата на страните съдът  прие, че не са налице основания за прекратяване на наказателното производство или за спирането му, а при досъдебното производство не са допуснати процесуални нарушения, които да налагат връщане на прокуратурата. 

Съдът насрочи делото за разглеждане по общия ред в открито съдебно заседание за разпит на свидетели и вещи лица на 16.02.2022 г.

Определението в частта относно мярката за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо подсъдимия, потвърдена в проведеното разпоредително заседание, подлежи на обжалване в 7 – дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.