Делян Добрев: Не знам кой ще купи "Лукойл", може би някоя неизвестна фирма

Денков се обезличава от собствените си министри, заяви Костадин Ангелов

Топ
13:27 - 05 Декември 2023
2420
Делян Добрев: Не знам кой ще купи "Лукойл", може би някоя неизвестна фирма

Тази компания е руска, тя е от държава, поставена под редица санкции от ЕС, заяви Делян Добрев по повод намерението на "Лукойл" да продаде бизнеса си у нас.  

"Лукойл" виждат, че цялата работа с износа на гориво в открито море се разплита, заяви той. И добави: "Готвят се да бягат." Добрев е на мнение, че схемата с дерогацията започна да се разплита. 

На въпрос кой би купил „Лукойл” и  дали няма да са фирми, близки до Асен Василав, Добрев заяви: ” Нямам никаква информация кой ще я купи – но когато Италия продаде своята рафинерия, я купи световно неизвестна компания.”, обясни бившият енергиен министър, с което намекна какво би могло да се случи и у нас.

По темата с уволнението на директора на "Пирогов", Костадин Ангелов заяви:"За нас е важно едно – кой е премиерът. Според доклада няма нарушения."

Денков се обезличава от собствени имнистри.  Днес има становище по доклада, а този доклад е изсмукан от пръстите – сменя се директорът, защото преди време огласил случая с един съветник – Мустафа Емин, заяви Ангелов.

За пореден път не се спазват ангажименти. Конкретният повод сега са едноличните решения, които взема министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, заяви Десислава Атанасова.