Делян Добрев: Стигнахме дъното, България е пред разпад

Цялата върхушка в ПП-ДБ се провали, загубиха половината от гласовете си, твърди кандидатът за министър

Политика
08:29 - 04 Юли 2024
2305
Делян Добрев: Стигнахме дъното, България е пред разпад

Не виждам много възможности, да не кажа, че не виждам никакви възможности. Нищо весело не се случва в държавата, тя е пред разпад. Оттук нататък държавата може само да върви нагоре, защото може би сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно.

Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев за шансовете за кабинет в рамките на този парламента пред Нова Телевизия.

Не знаем какво се случва в ДПС. Там обяснението може да е съвсем невинно - може 15 души да не са подкрепили кабинета, защото Борисов каза, че няма да подкрепи втория мандат. Малко възможно е, но е възможно да са се разсърдили. Вярно е, че Борисов е най-влиятелният лидер в България, но не мисля, че той може да се разпорежда в ДПС, подчерта той.

Не разбирам защо се вижда провал в лидерството на Борисов и на Пеевски, след като те станаха първа и втора сила. За какво не са успели? Те не са управлявали в последните три години, настоя Добрев.

Ако ме питате кои лидери трябва да си подадат оставките, това са тези, които са загубили общественото доверие. Цялата върхушка в ПП-ДБ се провали, загубиха половината от гласовете си.  Не виждам кой би ги подкрепил, защото те се държат сякаш другите са им длъжни, посочи той.

Според мен шансът за третия мандат е 1%. Винаги трябва да даваме един минимален шанс, но ситуацията въобще не изглежда добре, анализира Добрев.