Делян Добрев за съдебната война с Елена Йончева : Единствената й цел бяха 20 бона заплата в ЕП

Лют спор в ефир заради сагата с исковете за клевети между двамата

Политика
09:38 - 05 Февруари 2021
2239
Делян Добрев за съдебната война с Елена Йончева: Единствената й цел бяха 20 бона заплата в ЕП

Лют спор в национален ефир се разрази между гербера Делян Добрев и евродепутатката Елена Йончева по повод дебелата им съдебна сага. Йончева твърди, че тя го е осъдила, а той - че тя е подведена под отговорност и трябва да се извини.

"Делян Добрев е завел 16 иска срещу мен, обединени в едно дело - той печели в 7 от тях, аз - в 9", заяви Йончева.

"Ние ще обжалваме. Това не е наказателно дело. Всичко, което съм казала за Добрев, не се счита за клевета показахме схема, как в една община се създава феодална структура. И моята битка не е срещу господин Добрев – аз в известен смисъл съжалявам за него, защото моята битка е срещу феодализирането на българските общини. Като депутат от Хасково дадох един пример, защото разполагах с информация като депутат именно от този регион", каза още Йончева пред Би Ти Ви. 

Той обаче не й остана длъжен:

"Лъже безогледно, вместо да се извини", включи се по телефона веднага Добрев. В решението на съда пише „осъжда Елена Йончева“. В същото време тя, вместо да се извини, както би постъпил всеки почтен човек, продължава да говори глупостите, за които всъщност е осъдена на първа инстанция на районния съд. Всички клевети, които изрече по мой адрес, ги изрече отново, ядоса се герберът. 

Цялата тази кампания от нейна страна беше точно, за да отиде в Европейския парламент и да получава 20 хил. евро на месец. Затова беше цялата работа. Не да се бори за справедливост в България, защото ако тя беше някаква, каквато и да е боркиня за справедливост, нямаше да прави това, което върши срещу мен и срещу много други в страната. Това, че тя има имунитет в ЕП, не ѝ дава право да съсипва авторитета на когото и да било, отговори още по-остро Делян Добрев.