Делян Пеевски дари 2 къщи на останалите без дом във Воден

Хамид Хамид и Станислав Анастасов посетиха пострадалите

Политика
20:51 - 19 Юли 2024
4668
Делян Пеевски дари 2 къщи на останалите без дом във Воден

Делян Пеевски с дарение след огнената стихия във Воден. Председателят на ДПС предостави две напълно оборудвани къщи на пострадала възрастна самотна жена и възрастен самотен мъж, които загубили всичко по време на пожара. В селото бяха Хамид Хамид и Станислав Анастасов, пише NOVA. 

„Къщите ще бъдат монтирани още тази вечер, ще бъдат вързани към ток и вода. Ние сме до хората, близо до хората. Председателят Пеевски прави това", посочи Анастасов.

Във връзка с критиките за пропуски при овладяване на пожарите, Анастасов подчерта, че когато се говори за борба с природни стихии, каквото и да се каже, никога няма да е достатъчно.

„България има нужда от летателна техника. Това, което вчера Бюджетна комисия гласува, е по най-бързия начин да се закупят два хеликоптера. Това беше настояването и на г-н Делян Пеевски и по най-бързия начин да се ускорят процедурите по ОПОС и 170 милиона да отидат за пожарна техника. Евентуално ще бъдат направени и промени в Закона за обществени поръчки, така че да могат да се закупят веднага", каза още Анастасов.