Делян Пеевски дари 5000 лв. на болницата в Бургас

Личности
21:21 - 24 Март 2020
4001
Делян Пеевски дари 5000 лв. на болницата в Бургас

Депутатът  Делян Пеевски направи поредното си дарение - 5000 лева вече са предадени на „УМБАЛ-Бургас“ АД. Това съобщи в профила си в социалната мрежа кметът на Община Руен Исмаил Осман. Парите са за закупуване на предпазни облекла  на болницата срещу COV?D-19.

Това е поредното дарение на депутата и издател на „Телеграф медия“ по време на кризата с пандемията.

В края на миналата седмица той направи дарение в размер на над 300 хиляди лева, под формата на облекла и тестове за изследване на коронавирус на ВМА. Това съобщи шефът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Университетската спешна болница „Н. И. Пирогов" още миналата седмица получи в един ден няколко големи дарения, изключително важни за спасяването на човешки живот в борбата с коронавируса. Те са във вид на техника, консумативи и финансови средства.

Сред най-големите дарители е депутатът и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Той дари 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и пари. Стойността на всичко изброено е 497 000 лв. До момента издателят на „Телеграф медиа“ е подпомогнал лечението на COVID-19 с над 800 хиляди лева.