Делян Пеевски : Действието на Румен Радев е много тревожен сигнал към Европа

Според него президента манифестира зависимости към Москва

Политика
19:00 - 02 Септември 2024
3658
Делян Пеевски: Действието на Румен Радев е много тревожен сигнал към Европа

"Решението на Румен Радев да назначи в СЕМ журналист с доказана в годините принадлежност към руския режим и неговите интереси, с влечение към прославата на ярки комунистически величия и идеали на коминтерна по света, е поредната груба провокация към свободата на словото и медиите, към основните демократични принципи и ценности и евроатлантическа принадлежност на България."

Това се казва в позиция на председателя на ДПС Делян Пеевски.

"Действието му е много тревожен сигнал към Европа, която категорично прокламира независимост за медийните регулатори. Все по-често Радев поставя на изпитание доверието на българските гражданите за това, че държавата и в частност регулаторите, в които той има свои квоти, че назначаваните от него ще работят за интересите на обществото", посочва още Делян Пеевски.

"С този акт Радев грубо манифестира своите васални зависимости към Москва и за пореден път доказва, че за него властта е самоцел и подчинение на чужди интереси", смята още Пеевски.

По-рано днес стана ясно, че президентът Румен Радев е назначил журналиста Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на президента. 
Къдринова заменя бившия шеф на регулатора Соня Момчилова, чийто мандат изтече в края на юли.