Делян Пеевски: Новото начало е факт

Това бе лаконичният коментар на съпредседателя на ДПС след атаката на централата на ДПС

Топ
17:56 - 19 Юли 2024
3615
Делян Пеевски: Новото начало е факт

"Новото начало е факт! Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България".

Този кратък коментар от името на председателя Делян Пеевски бе разпространен до медиите преди минути в отговор на протеста на негови колеги по-рано през деня.

Членове на структури, бивши и настоящи депутати, общински съветници и представители на Младежкото ДПС се събраха на среща в столичен хотел, за да обсъдят случващото се в партията и поисканите от почетния председател Ахмед Доган оставки, една от които е тази на Пеевски. Срещата продължи към час и половина при закрити врата, а на нея присъстваха към 500 души. Решението е било за подкрепа на искането на Доган, свикване на спешно заседание на Централния съвет на партията и да не се насажда етническо напрежение.

След срещата депесарите поеха на протестно шествие към централата на движението, недалеч от мястото на сбирката. Партийният офис бе заключен за ремонт, но депутатите нямали достъп, затова извикаха полиция и ключар, за та успеят да влязат.

Вътре всичко било "изтърбушено", разказа председателя Джевдет Чакъров, включително и кабинета на Ахмед Доган. Липсвали документи, архив и подаръците за рождените му дни.