Делян Пеевски в сензационно интервю: Ще се боря срещу олигархията в новия парламент (ВИДЕО)

Завърналият се в политиката бизнесмен води ударна кампания на терен във Велико Търново

Ексклузивно
17:04 - 20 Октомври 2021
7264
Делян Пеевски в сензационно интервю: Ще се боря срещу олигархията в новия парламент (ВИДЕО)

Кандидатът за депутат от ДПС Делян Пеевски, който е водач на листата на партията във Велико Търново, даде едно от редките си интервюта пред местния журналист Симон Милков. Разговорът е заснет след посещение на Пеевски в местен месокомбинат, където е провел предизборна среща с ръководството и служителите.

Относно това защо се е кандидатирал за депутат и за водач на листа, Пеевски коментира, че иска да помага на Велико Търново.

"Направил съм много неща за хората на местата, в които съм бил водач. Сега искам да направя нещо и за Велико Търново", коментира той.

На въпрос за отношенията му с бизнесмена Васил Божков и за обвиненията, които Божков отправя към него, Пеевски коментира, че двамата нямат нищо общо.

"С този човек нямам никакъв спор. Какво твърди той за мен? За мен не съм чул нещо да е твърдял", коментира кандидатът за депутат.

Относно санкциите от САЩ по закона "Магнитски" спрямо него, Пеевски коментира, че въпросният закон работи само в Америка и неговите американски адвокати работят по въпроса.

Пеевски отрече да има каквото и да е отношение към фалиралата фирма Lafka, нито да знае защо е фалирала тя. Той отрече също така да има отношения и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и партиятата му ГЕРБ.

Кандидатът за депутат заяви, че не е излизал от политиката, а е работил по районите си и продължава да работи за хората в тях.

"Не знам чия кандидатура е тази на Иван Гешев. Не стоя зад него. Не съм олигарх и ще се боря срещу олигархията в новия парламент. Аз съм просто един депутат, нямам нито една партия. Иво Прокопиев кога ще го питате такова нещо? Поканих го да дойде и имаме сблъсък във Велико Търново. Неговите медии ме нарисуваха за 10 години, че аз съм олигархът", допълни още той.

По отношение на собствеността му на медии, Пеевски заяви, че в момента няма никакви, а когато е имал, те са били в регистъра на Министерството на културата.

Това е  второ предизборно мероприятие на Пеевски в района след среща във вторник с кмета на Свищов Генчо Генчев.

Пеевски за пръв път е водач на листа във Велико Търново, като преди това беше 4 мандата депутат, а в последните два парламента парламента пропусна участие.