Делян Пеевски: Всеки може да е новият председател

Мустафа Карадайъ не дойде в парламента

Политика
09:39 - 09 Ноември 2023
1736
Делян Пеевски: Всеки може да е новият председател

Парламентарната група на ДПС се яви в парламента днес, след като не присъства на вчерашното заседание и то пропадна заради липса на кворум. Депутатите на движението влязоха заедно в залата, но с тях не дойде лидерът в оставка Мустафа Карадайъ.

Пред медиите застана новият председател на групата им в парламента Делян Пеевски. Последно двамата са се срещнали вчера, сподели той.

"Какви изненади сме представили до момента? На 12-и му изтичаше мандата, решил е малко по-рано. Това не е нищо особено. Каквото трябва, сме си казали", коментира Пеевски оставката му. Той не обясни какви са били мотивите за оставката на Карадайъ, а единствено каза, че това е негово лично решение. Не стана ясно и дали ще остане депутат.

Той не отговори кой ще бъде новият лидер на движението, но обясни, че всеки партиен член може да се кандидатира за поста. Номинациите могат да правят партийните структури.

Пеевски отново обясни, че ДПС не иска министри или зам.-министри нито сега, нито при ротацията. "Няма да участваме в изпълнителната власт и сглобката", заяви той. Според него тя е стабилна, но посъветва министрите да изпълняват всичко, за което са се разбрали и тогава "няма да имаме проблеми".

Депутатът одобри идеята на Бойко Борисов от вчера министрите да се срещат всяка седмица с ресорните комисии. "Смятаме председателите на комисии и лидерите на парламентарни групи да викаме министрите по всички теми, защото виждаме, че има забавяне по програмите", предложи още Пеевски.