Демерджиев: Държавата ще поеме контрола върху "Златния гьол"

Топ
10:43 - 12 Януари 2023
1290
Демерджиев: Държавата ще поеме контрола върху "Златния гьол"

Държавата ще поеме контрола върху "Златния гьол" и милионите, които се изливат от този гьол в джобовете на хората с прякори, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той инспектира работата на гранично контролно-пропускателния пункт "Капитан Андреево".

„Тук съм, за да изпълня една задача, която президентът постави на министрите от служебния кабинет още при конституирането на първите две служебни правителства през 2021 година, а именно да поемем контрола над границата.  Милионите, които се изливат от така наречения „златен гьол” в джобовете на хора с прякори, ще остават в българската държава и при българските граждани”, каза Демерджиев.

„Втората задача, за която съм тук, е да се развие пункта. Трябва да се пусне трета лаборатория, която да обработва фриго товарите, идващи от Турция, и още една лаборатория на Лесово, която да има същата задача. Всички тези лаборатории ще се управляват от държавата и ще бъдат под нейния контрол”, допълни още той.

Той коментира и темата относно монтирането на нова техника в частта от границата, където няма такава. 

"Тя ще бъде дълга 110 км . Това е частта най-вече Малко Търново-Резово. В момента правим проекта и подбираме техниката, след което започваме монтирането", каза Иван Демерджиев. 

Очаквайте подробности.