Демерджиев: ДНК тест потвърди, че починалият е Ангел Христов

Полицията се опитва да установи дали на територията на България се намира и другият т. нар. брат Пламен Галев, допълва вътрешният министър

Новини
16:04 - 04 Юни 2023
5320
Демерджиев: ДНК тест потвърди, че починалият е Ангел Христов

ДНК тест е потвърдил самоличността на Ангел Христов, утре предстои да се извърши и аутопсия, която да установи причината за смъртта му. Установено е, че той не е влязъл в страната със свой документ за самоличност и че ако е ползвал някакъв документ, той не е бил истински. Работи се и по версията Ангел Христов да не е влязъл жив в страната. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Засега единствената сигурна информация е, че това е трупът на Ангел Христов. Как и кога е влязъл в България близките му дават противоречиви сведения. Информацията за полет от Дубай не е била потвърдена, заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. 

Трупът на Ангел Христов вече е в София, няма данни към момента за насилствена смърт. 

Демерджиев отрече имотът, където е пребивавал починалият, да е бил конфискуван от държавата. „Полагаме в момента усилия да видим дали на територията на страната се намира и другият т. нар. брат Галев - Пламен Галев, така че всичко необходимо се прави в тази посока“, каза министърът.

Ангел Христов не е влязъл в страната с документ за собствената си самоличност. 

Министър Демерджиев коментира също, че има издаден смъртен акт на лицето и ако не се е намесила полицията, вече е щял да бъде погребан и нямаше да могат да се направят никакви изследвания.

Съобщението за смъртта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и издаден смъртен акт.  Той е оформен от длъжностно лице на община Дупница на 3 юни, след като е получено съобщението за смъртта.

"Отново ще подчертая, за мен е странно, че нито при получаване на съобщението за смъртта, нито при издаването на смъртния акт, някой е уведомил полицията. Вследствие на нашата оперативна информация, че се готви погребението, ние намерихме тялото, закарахме го в София, сега вече се намира там и утре ще бъдат направени подробни изследвания. Днес се направиха такива, за да се установи самоличността и тя се потвърди", уточни министърът.