Демерджиев: Има събрани доказателства срещу полицаи, замесени в трафика на мигранти

Предстоят рокади, свързани с преместване на служители

Новини
11:16 - 23 Септември 2022
2394
Демерджиев: Има събрани доказателства срещу полицаи, замесени в трафика на мигранти

Има събрани доказателства за служители на МВР, замесени в трафика на мигранти. Това заяви служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след проверка по горските пътища в района на Малко Търново. Предстоят рокади, свързани с преместване на служители, за да се осигури по-добра защита на границата.

Горските пътища в района на Странджа, които са трудно проходими, ще бъдат ремонтирани в най-бърз порядък, каза още Демерджиев. За да се ускори този процес и да се обезпечи юридически, е обявено частично бедствено положение на територията на няколко гранични общини.

Съвместни патрули на МВР и горското стопанство започват обходи в Странджа. Целта е да се повиши контролът по охраната на границата и недопускане на нелегални мигранти към вътрешността на страната, както и да се противодейства на браконвиерството и незаконната сеч.

"Има десетки актове за административни нарушения в района на Средна гора. Вярвам, че хората, добиващи дървесина, ще се съобразят с тях и няма да допускат подобни неща. Няма незаконна сеч, става дума за административни нарушения", каза Демерджиев.

"Бяха извършени тотални проверки на всичко, каквото можеше да се провери. Установихме редица несъответствия за неразчистени сечища, интензивност на сечища, съхранение на дървесина, неизвестен остава компонента за болестите, заради които е предприета сеч, очакваме резултатът от тези проби. Има нарушения в цялата страна, но редица от нещата, които засичаме и не са правилни, са законовоиздържани. Затова сме приготвили редица предложения за промени в закона", каза служебният земеделски министър Явор Гечев.