Демерджиев: Прокуратурата и съдът също да погнат корумпираните си служители

Телефонните измами са с голям ръст

Общество
15:10 - 05 Януари 2023
1512
Демерджиев: Прокуратурата и съдът също да погнат корумпираните си служители

Прокуратурата и съдът също да погнат корумпираните си служители, както го е направило МВР. За това призова от парламентарната трибуна вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той даде цифри за това, как се увеличил мигрантския натиск и разкри с какви бъдещи акции ще се бори МВР през  идните дни.

Министърът изтъкна, че полицейската карта на техния служител, заловен с мигранти, не му е помогна и колегите му са го арестували.

"Оставката ще си дам тогава, когато ми я поиска президентът Румен Радев", каза Демерджиев.

"Престъпленията, при които има най-значителен ръст и с които сме си поставили за цел да се борим възможно най-бързо са телефонните измами, противозаконното отнемане на моторни превозни средства, домашното насилие", заяви Иван Демерджиев.

По думите му лицата, които се занимават с телефонни измами, отдавна са напуснали пределите на страната и осъществяват тази дейност от територията на други държави.

"Често сменят местоположението си и, за да противодействаме на тези престъпления, е много трудно да намерим и заловим лицата по време на тяхното извършване", допълни Демерджиев.

Вътрешният министър обяви, че по отношение на противозаконното отнемане на моторни превозни средства се подготвя специализирана полицейска операция в национален мащаб, като ще бъде проведена в следващите 2 до 3 седмици.

"По отношение на нелегалната миграция и каналджийството такава операция съвместно с прокуратурата също се готви, тя ще стартира в началото на следващата седмица", заяви Иван Демерджиев.

Очаквайте подробности.