Демерджиев: Сарафов сега се сети какво става в прокуратурата

По думите на бившия вътрешен министър Калин Стоянов досега не е дал никакви отговори по случая „Нотариуса“ и неговото убийство

Политика
19:55 - 05 Март 2024
2942
Демерджиев: Сарафов сега се сети какво става в прокуратурата

"Г-н Сарафов сега ли провидя това, което се случва в прокуратурата, сега ли се ужаси, че с мними свидетели може да бъде повдигнато обвинение на всеки без законен повод и доказателства? За Калин Стоянов въпросът е защо няма отговори, свързани с теча на информация, с начина, по който съпругата на Мартин Божанов се озова в ГДБОП, правена ли е проверка, има ли резултати? Той дължи отговори за това дали полицаи са охранявали тези клубове и на какво основание."

Тези въпроси отправи бившият вътрешен и правосъден министър Иван Демерджиев.

„Що се касае до г-н Славов, той трябва да се ангажира да проучи всякакви връзки с магистрати и ако има основание да предложи образуване на дисциплинарни производства, има инструментариум да го направи“, допълни той.

По думите на Демерджиев вътрешният министър досега не е дал никакви отговори по случая „Нотариуса“ и неговото убийство. „Единственият отговор, който чухме от него беше, че нямало данни и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да има съпричастност по този случай. В нощта на убийството на Мартин Божанов служебният автомобил на министъра е един от тези, които посети местопроизшествието. Очевидно той следи отблизо случая, но до днес не разбрахме дали този човек е агент на МВР или някоя от службите“, коментира Иван Демерджиев пред bTV.

„Не очаквам, когато не виждаме слона в стаята, да стигнем до истината за тези процеси. Очевидно е, че тези, които са назначили последните трима главни прокурори и самите главни прокурори знаят много добре какво се случва в
съдебната система. Точно това са хората, отговорни за това, което се случва“, допълни Демерджиев. Защо Мартин Божанов е мъртъв при положение, че се твърди, че е предстояло да му бъде повдигнато обвинение, че е бил подслушван и следен, попита бившият правосъден и вътрешен министър.