Демерджиев ще бори купен вот

Политика
14:28 - 24 Януари 2023
2095
Демерджиев ще бори купен вот

Борбата с фалшификацията на изборите ще е сред приоритетите на Иван Демерджиев, в случай ще остане вътрешен министър и в следващия служебен кабинет.

Това стана ясно от негов коментар в парламентарните кулоари днес.

Връщането на хартиената бюлетина прави работата на МВР по осигуряване на честността на вота от една страна по-трудно. "Много повече са спекулациите в този случай, много повече са престъпните посегателства по отношение честността на вота. В същото време ни дава малко повече възможности да заловим лица, които се занимават с тези деяния. Това ще са основните усилия на МВР, ако аз бъда министър отново. Тези хора, които стоят зад деяния, свързани с честността на вота да бъдат изобличени и заловени. Те не са малко и то не на ниво изпълнители, а на ниво поръчители", заяви МВР шефът. Според него връщането на хартията изправя разследващите пред предизвикателството да се борят с много по-голям обем престъпност, но им дава и възможност да заловят по-голяма част от хората, които се занимават с тези престъпления.

Демерджиев уточни, че бъдещите министри ще бъдат уточнени с президентски указ.

"В случай, че моето име фигурира там, с някой-голямо удоволствие ще продължа да изпълнявам функциите си със същата отговорност", заяви той и добави, че разговори по въпроса с него все още не са водени. Затова и отказа да уточнява приоритетите си в евентуален нов мандат. не е добре да си измислям приоритети без да ми е гласувано доверие и да ми е дадена тази отговорност, добави министърът.