Демокрация по руски: Киркоров вече няма и сайт!

Певецът е канселиран в страната си, изрязват го от римейка на "Иван Василиевич"

Свят
17:30 - 28 Декември 2023
7741
Демокрация по руски: Киркоров вече няма и сайт!

Филип Киркоров ще понесе най-тежки последствия от присъствието си на така наречената „гола вечеринка“ на блогърката Настя Ивлеева. Певецът, присъствал на събитието с дрескод „почти голи“, вече загуби участията си в новогодишни програми, а филмът „Иван Василиевич променя всичко“, в който той изпълняваше ролята на цар Петър Първи, ще бъде презаснет без него.

Филмът, който бе широко рекламиран в продължение на цяла година, трябваше да се излъчи в новогодишната нощ от тв канала ТНТ.

Генералната директорка на телевизията Тина Канделаки обаче заяви, че финалът, в който участва Киркоров, вече се презаснима с други актьори. Киркоров участва и в новогодишното издание на шоуто „Маска“ (руски вариант на „Маскираният певец“) като член на журито, което създава затруднения, но има вероятност дори цялото шоу да бъде свалено от екран, за да не бъде показан провинилият се крал на руския поп.

Свален е и сайтът на певеца. При опит за отварянето му се изписва „Сайтът е блокиран“.

На 20 декември в клуб „Мутабор“ в Москва блогърката и инфлуенсърка Настя Ивлеева организира парти за артистичния елит на руската столица, в което гостите трябваше да се появят полуголи. Това бе разчетено от руските власти и прокремълските пропагандисти като „подкрепа за ЛГБТК общността“, което е
забранено според руските закони.

Гости на купона са били Ксения Собчак, Филип Киркоров, Дима Билан, известни руски рапъри и актьори. Всички те бяха принудени да излязат с публични извинения и да декларират, че не подкрепят гей движението.

Въпреки това са канселирани от участията си във високоплатени и престижни шоу програми в новогодишните празници и в големите тв канали на Русия.