Ден 17 от протеста - Мятат домати срещу Министерския съвет (НА ЖИВО)

Lupa.bg припоня - Томатина коства свободата на петима демонстранти през 2014 г.

Политика
19:45 - 25 Юли 2020
4621
Ден 17 от протеста - Мятат домати срещу Министерския съвет (НА ЖИВО)

Ден 17 от протеста за свалянето на правителството започна при лоши атмосферни условия над София и с жестока Томатина срещу Министерския съвет. Десетки демонстранти замериха с домати сградата на изпълнителната власт, които за разлика от пъдпъдъчите яйца с изтекъл срок на годност, зарзаватът изглеждаше съвсем читав.

Подобна Томатина коства на петима протестъри през 2014 г. арест заради мятането на зеленчука по фасадата на Народното събрание. Тогава основните действащи лица в шествията и виковете "Оставка" бяха Николай Колев - Босия и Манол Глишев. Последният и сега започна да организира протести, но по-скоро срещу опасността властта отново да се озове в ръцете на БСП и някои люспи на социалистическата партия при евентуално падане на правителството на ГЕРБ. 

Личи си, че броят на протестиращите днес, на фона на предишните дни, е значително по-малък, като се има предвид почивната събота и гъстата облачност и гръмотевична буря над столицата. Очаква се митингът отново да прерасне в шествие из централните софийски булеварди, преди да блокира ключовите кръстовища след 21,30 - акция, която мнозина жители на столицата вече посрещат с явно негодувание заради невъзможността да стигнат до домовете си по тъмна доба с кола или с градския транспорт.