Ден 25 от войната: 15 хиляди убити солдати , Борис Джонсън отива в Киев

Свят
11:00 - 21 Март 2022
7737
Ден 25 от войната: 15 хиляди убити солдати, Борис Джонсън отива в Киев

15 хиляди руски войници са били убити от началото на войната в Украйна, съобщиха от отбранителното министерство в Киев. По последни данни Владимир Путин е изубил близо 500 танка, над 1500 единици вооенна техника, 240 артилерийски установки, 97 самолета, 121 хеликоптера и 3 кораба. 

Междувременно продължават да валят черни вести от Мариупол. По последни данни градът е пред хуманитарна катастрофа, след като руското командване настоя властите там да се предадат, но украинците отказаха. Продължава обстрелът. 

Две ракети, изстреляни от Русия, поразиха пък Ровненския район, в западната част на страната, близо до полската граница. 

Обстрел върху цивилни обекти се съобщава в Одеса, открит от руски кораб.

Изтичане на амоняк от химически завод край източния украински град Суми е засегнало район с радиус над 5 км. 

Губернаторът на Сумска област Дмитро Живицки не съобщи на какво се дължи изтичането на амоняк. Заводът "Сумихимпром" се намира в източните околности на града с население около 263 000 души и беше обстрелван от руски сили през последните седмици. 

Властите призоваха жителите на Суми да дишат през марли, потопени в лимонена киселина и да потърсят убежище в мазета, убежища и на ниските етажи, уточнява БТА. 

А в Киев очакват британския премиер Борис Джонсън на посещение. 

По информация от "Дейли Мейл" Джонсън искал да се срещне лично с Володимир Зеленски, въпреки че охранителните органи на Острова били твърдо против от гледна точка на сигурността.