Ден 33: Протестиращи подариха буквар на Борисов

Новини
21:05 - 10 Август 2020
4429
Ден 33: Протестиращи подариха буквар на Борисов

За 33-та поредна вечер в „Триъгълника на властта” в София, отново се събират недоволни от управлението. Към 21 часа ситуацията пред Министерския съвет и на „Орлов мост” е спокойна. Исканията на протестиращите остават непроменени – оставка на правителството и на главния прокурор.

Малко след 20 часа протестиращите пред Министерския съвет поставиха книги на земята, с които по думите им отправят послания за оставка към правителството. Протестиращи подариха Буквар на Борисов

Недоволни се събират и пред Съдебната палата. Те настояват за оставката на главния прокурор. Младежката организация на партия "Да, България" организира акция под надслов "Масова оперативка" пред сградата на Съдебната палата по повод завръщането на главния прокурор от летен отпуск. Според тях дневният ред на Иван Гешев не отговаря на дневния ред на обществото и настояват главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта. 

Блокадите в центъра на София днес останаха две и то доброволно. Майките от „Системата ни убива” преместиха палатките от Ректората на площад „Независимост”.

В първия ден от новата седмица протестиращите освободиха движението в района на Ректората на Софийския университет в знак на добра воля. Припомняме, че в петък малко преди изгрев полицията разчисти палатките и протестиращите от трите кръстовища в София, както и лагерите във Варна, в Пловдив и в подстъпа към АМ "Тракия" край Стара Загора. Това усили негодуванието и още същата вечер протестните палатки отново окупираха ключовите кръстовища в столицата. 

Снимки: Агнес Методиева