ДЕН 37-ми: Протестиращите блокираха Дунав мост, Хаинбоаз и Аспаруховия мост

Политика
20:29 - 14 Август 2020
3460
ДЕН 37-ми: Протестиращите блокираха Дунав мост, Хаинбоаз и Аспаруховия мост

В 37-ия ден на протести продължават блокадите на ключови пътни артерии в страната. Тази вечер недоволните от управляващите блокираха отново Прохода на републиката, известен и като Хаинбоаз, както и Дунав мост и Аспаруховият мост.

Недоволните граждани скандират „Оставка”, издигнали са транспаранти. В районите на блокадите са се образували огромни задръствания. Протестиращите пропускат болни хора, автомобили с деца, както и автомобили със специален режим на движение. Жандармерия се опитва да освободи Прохода на републиката.

По-рано беше блокиран и „Дунав мост“ край Русе , което също предизвика  километрично задръстване, съобщават от „Отровното трио”. Жандармерията бе отбила колите в дясно за „проверка на документи“. 

Движението на колите по Аспаруховия мост във Варна бе затруднено

Преди два дни отново имаше няколко часова блокада на Дунав мост. Протестът в столицата започна по традиция в 19 часа в Триъгълника на властта. Хората скандират "Оставка." Очаква се по-късно да тръгнат на поредното шествие към Орлов мост. Засега остават затворени трите кръстовища при Ректората, площад Независимост и Орлов мост.