ДЕН 49: Бабикян събира мотиви за оставката в нощно шкафче

Всички храни, хвърлени срещу сграда на Министерския съвет, били негодни, увери флагманът на протеста

Топ
20:55 - 26 Август 2020
6143
ДЕН 49: Бабикян събира мотиви за оставката в нощно шкафче

Флагманът на протеста Арман Бабикян поде 49-та вечер на бунта с призив всеки участващ в демонстрациите лично да напише своите причини да иска оставка на властта. В Триъгълника на властта той показа "гражданско нощно шкафче" - празно, без пистолети, кюлчета и купюри. "Ще събираме гражданското мнение в него и всеки има шанс да напише своите мотиви за оставката на кабинета "Борисов". 

По повод хвърлянето на храна пред сградата на Министерския съвет от началото на протеста и възмущението на хиляди защо тя не се дарява, Бабикян обяви, че всички продукти, изсипани на жълтите павета до момента, били развалени или преоцонени, готови за изхвърляне. "Тази опорка не мина", предупреди той. И заяви, че именно властимащите прахосвали парите на народа. А Борисов лично като министър-председател бил длъжен да го нахрани, защото заплатата му идва от данъците на хората. 

Хиляди хора отново са на бунт срещу кабинета, като шествието отново започва от Ларгото в столицата и ще завърши на Орлов мост. Протести има и в Русе, Пловдив, Варна, Лондон, Виена и редица други европейски столица. 

Видео на живо от канала на БСТВ: