Ден 7: Протестът аплодира махането на тримата министри

Площадът запя "Вятърът на промяната" на "Скорпиънс"

Новини
21:21 - 15 Юли 2020
2911
Ден 7: Протестът аплодира махането на тримата министри

7-ия ден на протестите срещу управляващите бе открит с вечния хит "Вятърът на промяната" на легендарната група "Скорпиънс". Половината площад знаеше текста и запя парчето, предава от мястото на събитието репортер на Lupa.bg.

По традиция протестиращите се отправиха към сградата на Народното събрание. След това те отново се отправиха към Министерския съвет, където са и в момента. Точно там протестиращите чуха и новината за оставките на трима министри от правителството на Бойко Борисов. Вестта за оттеглянето на министрите на финансите Владислав Горанов, на вътрешните работи Младен Маринов и на икономиката Емил Караниковлов беше посрещната с радостни викове и възтласи от протестиращите на Ларгото.

“Това е само началото, очакваме оставката на цялото правителство и на главния прокурор”, каза един от организаторите на демонстрациите Николай Хаджигенов пред протестиращите.

"Аз съм тук, защото искам оставката на цялото правителство. Не желая да се сменят министри повече", каза протестираща жена пред репортерските микрофони. "Мисля, че всички трябва да си подадат оставката - начело с Борисов. Това би прекратило протестите, нищо друго", каза друга.