Ден 79 от бунта: БОЕЦ опитаха да щурмуват БНТ, приклещиха здравния министър в колата му

Напрежение на "Московска" и на "Сан Стефано" беляза днешния протест срещу властта

Общество
00:14 - 26 Септември 2020
7335
Ден 79 от бунта: БОЕЦ опитаха да щурмуват БНТ, приклещиха здравния министър в колата му

Ден 79 от протестите срещу властта не мина без сблъсъци с органите на реда. Около 21,00 часа започна ескалация на напрежението, първо от "Московска" 33, където седалището на столичния кмет Йорданка Фандъкова бе обстрелвано с яйца, а после и срещу сградата на БНТ, където се водеше живото излъчване на предаването "Панорама".

Основният гост в него тази вечер - проф. Костадин Ангелов, здравен министър, пък бе приклещен на излизане от демонстрантите и се стигна до физическо съприкосновение между тях и полицаите в района на Орлов мост. Няма информация за арестувани, но протестиращи се оплакаха от произвол на органите на реда.

БОЕЦ се опитаха да влязат в сградата на телевизията-майка, но бяха посрещнати от кордин охранители и жандармеристи.

Христо Иванов, лидер на "Да, България" пък говори пред събралите се на влизане в студиото."Това, че вие сте тук тази вечер, а и толкова вечери подред, ги кара да правят ето такива опити - "Да поканим някой от опозицията". Няма да стане, не е достатъчно", заяви той.

Към 22.30 часа възникна напрежение пред БНТ между протестиращи и полицаи, след като симпатизанти на движение БОЕЦ опитаха да влязат на "Сан Стефано" 29.

Активисти на инициативата Граждански форум Орлов мост обявиха, че се събират в събота в 8 часа пред Съдебната палата, а за неделя на Орлов мост е предвиден митинг-концерт под наслов "Бъдеще за България".